Tomtar och Troll

Handgjorda Tomtar och Troll. Tillverkade av Kicki och Maija samt även några till som hjälper till ibland. De finns i många olika storlekar och utföranden, både stora och små. Det är unikt svenskt konsthantverk. Då de är gjorda för hand så är de alla unika med sin egen karaktär. Populära att ge bort som present eller att ha hemma antingen till jul eller året om.

Förhöj julstämningen därhemma med en svensktillverkad tomte ifrån oss. Det är ett nöje för oss att skapa god julstämning hemma hos dig. De tomtegubbar och tomtegummor som vi gör sätter vi ihop med kärlek för att de ska hålla i generationer. Om du sköter om dem och är rädd om dem så håller de i många, många år. Om du letar efter en handgjord tomte som kan ärvas vidare så har du hittat rätt.

Tomtar & Troll
Tomtemysigt hemma hos dig

Skansens julmarknad

Vi är på skansens julmarknad i år igen. Du hittar oss på stora marknadsgatan, det är fyllt med tomtar där i vårt stånd, så kom gärna förbi oss där och kika på våra tomtar. Vi står där fredag, lördag och söndag på adventshelgerna i December.

Om ni vill läsa mer om julmarknad skansen och oss där i år 2023 så kan ni hitta mer information på denna länk Skansens julmarknad.

Tomteförsäljning i hästhagen (Nacka)

Försäljning sker även vid ett fåtal tillfällen i ateljén i Nacka (Hästhagen). I år är det den 14e, 18e och 19e december som ni är välkomna att komma förbi och träffa oss. Öppet mellan 12:00-18:00

Länk till våran sida med mer information om Tomteförsäljning i hästhagen.

Nätbutiken

I nätbutiken så har vi ett urval av våra produkter, om du bor ute i landet eller vill skicka tomte som gåva till någon så går det bra att beställa där. Vi skickar normalt inom några dagar. Vi accepterar de flesta betalsätt.

Ett urval av de tomtar vi tillverkar finns våran webbshop. Du kan betala mot faktura med kort eller swish. Länk till webbshoppen

Tomtar och troll i gamla stan, Stockholm.

I gamla stan i Stockholm ligger en butik som har våra produkter i utbudet. Affären ligger på Västerlånggatan 11 i gamla stan. Öppettider varierar. Butik gamla stan Stockholm.

Tomtar

Våran Svenska traditionella tomte baseras på svenska väsen tros finnas i Sveriges vildmarker och på den svenska landsbygden. Finns i den skandinavisk folktron. Tomtar kallas även vättar, vätte, jultomtar, tomtenissar och tomtenisser. Läs mer om historien om den svenska tomten.

Troll

En fråga många ställer sig är, finns troll på riktigt. Oklart om de finns där ute i markerna, men vi har handgjorda troll i sortimentet som vi tillverkar. Trollfigurer finns på beställning, hör av er till oss om ni är intresserade av troll figurer så tar vi fram ett förslag till dig. Läs mer om historien om troll på denna länk troll .

Vi tillverkar dem på beställning.

Påskkärring

Vi har även påskkärring som vi tillverkar förhand i ateljén. De tillverkar vi på beställning till påsken.

Kontakt

Om ni vill komma i kontakt med oss så hittar ni kontaktuppgifter på denna sida, kontakt.

Summering

Öka julmyset hemma hos er med en handtillverkad ifrån oss. De görs i Nacka och finns på Skansens julmarknad, i Ateljén i Nacka, gamla stan och nätbutiken.