Handgjorda Tomtar och Troll

Handgjorda Tomtar och Troll. Dockorna är handgjorda av de svenska konstnärerna Kicki och Maija samt även några till som hjälper till ibland. De finns i många olika storlekar och utföranden, både stora och små. Det är unikt svenskt konsthantverk. Då de är gjorda för hand så är de alla unika med sin egen karaktär. Populära att ge bort som present eller att ha hemma antingen till jul eller året om. Om du letar efter en handgjord tomte som kan ärvas i generationer så har du hittat rätt.

Tomtar

Svenska traditionella tomtar som baseras på svenska väsen som tros finnas i Sveriges vildmarker och på den svenska landsbygden. Finns i den skandinavisk folktron. Tomtar kallas även vättar, vätte, jultomtar, tomtenissar och tomtenisser. Läs mer om historien om tomtar.

Troll

En fråga många ställer sig är, finns troll på riktigt. Oklart om de finns där ute i markerna, men vi har handgjorda troll i sortimentet som vi tillverkar. Trollfigurer finns på beställning, hör av er till oss om ni är intresserade av troll figurer så tar vi fram ett förslag till dig. Läs mer om historien om troll på denna länk troll .

Påskkärring

Vi har även påskkärring som vi tillverkar förhand i ateljen. Köp en att ha själv eller ge bort till en vän som en fin present.

Skansen

vi kommer att vara med på Skansens julmarknad i år 2021. Läs mer på våran sida om oss och våra tomtar på skansens julmarknad.

Försäljning i hästhagen (Nacka)

Våra fina dockor finns till försäljning i nya ateljen på Östervägen 8 i Nacka. Tomteförsäljning i hästhagen.

Tomtar och troll i gamla stan, Stockholm.

I gamla stan i Stockholm ligger en butik som har våra produkter i utbudet. Affären ligger på västerlånggatan 11 i gamla stan. Öppettider varierar. Länk till tomteaffär gamla stan Stockholm .

Tomtar i webshoppen

Vi säljer många av de tomtar vi tillverkar i webbshoppen. Nedan ett urval av våra tomtar. Du kan betala mot faktura eller med kort. Länk till webbshoppen

Facebook

facebook hittar ni oss på denna adress. Gå gärna in och ”lika” oss där. 

Kontakt

Om ni vill komma i kontakt med oss så hittar ni kontaktuppgifter på denna sida, kontakt.