Skansen julmarknad

Skansen julmarknad är inne på skansen området. Den pågår huvudsakligen på helgerna i december månad fram till julafton. Exakta datum varierar år från år. På området så finns det många olika fädbodar och andra hus ifrån olika delar av Sveriges landsbyggd. Husen är i välbevarat skick och i dem så händer det mycket olika saker såsom bakning, musik spelning och andra aktiviteter såsom dans runt julgranen. I närheten av vissa av bondgårdarna och husen kan man tänka sig att det har bott en tomte. Det kan även vara så att de kanske har kommit med och att några bor på skansen. Det vet man aldrig.

skansen julmarknad
skansen julmarknad

Skansen julmarknad 2023

Julmarknaden är dessa datum i år och vi kommer var där varje helg som marknaden är.
Fredagar, lördagar och söndagar under advent helgerna är vi på skansen mellan 10-18.

24/11-26/11
1/12-3/12
8/12-11/12
15/12-17/12

2023 säljer vi våra tomtar, troll på marknaden. Vi finns även i år i en bod på den stora gatan som heter marknadsgatan. Det är den största gatan på marknaden. Det finns många andra försäljare där också som säljer hantverk och slöjd i olika utföranden.

De finns i många olika storlekar och utföranden. Vi är med på marknaden sedan 2016. De första åren stod vi vid dammen. Sedan 2019 så står vi på huvudgatan som heter Marknadsgatan. Så ni kanske har sett oss där eller är nyfikna på att träffa oss. Vi ser fram emot att möta er där.

Julmarknad skansen.

Det finns en årlig julmarknad på skansen, det är en stor och populär julmarknad Stockholm. På marknaden sker försäljning av hantverk och slöjd av olika slag. Den har traditioner ända tillbaks till 1903. Marknaden är främst på bollnästorget, runt dammen och dansbanan som finns där.

Julmarknad Skansen
Julmarknad Skansen

Julmarknad Stockholm

En välbesökt julmarknad Stockholm är som du kanske anar är skansens som ligger bra placerat på djurgården. En annan populär marknad är på stor torget i gamla stan i de äldre delarna av Stockholm även den är fin och omtyckt av många turister och andra besökare. Bondens julmarknad i tessinparken är även gillad av flertalet.

Försäljning även i webshoppen

Våra produkter finns även till försäljning i webbshoppen.